Jeugdtrainingen algemene info

Je behoort tot de categorie jeugdspeler van 11 t/m 18 jaar. Onze gediplomeerde trainers zorgen voor een losse en ontspannen sfeer. We passen de lesinhouden aan naar ieder zijn niveau en doelstellingen; jeugd recreatie, competitie of doorgedreven competitie Je kan les volgen in een groepje van 2, 3 of 4 kinderen. Ook privé lessen zijn mogelijk.

Wanneer ben je een recreatieve speler?

Verantwoordelijke trainer: Luc Clauwers (luc@tennis-lta.be)
Recreatie niveau 1: je hebt nog nooit getennist en wenst van start te gaan
Recreatie niveau 2: je tennist 1x per week en speelt geen competitie

Wanneer ben je een competitie speler?

Verantwoordelijk trainer: Luc Clauwers (luc@tennis-lta.be)
je tennist 2, 3 of 4 per week in grote of kleine groep, neemt deel aan interclub en speelt regelmatig tornooien

Wanneer ben je een speler voor de doorgedreven competitie trainingen?

Verantwoordelijke trainer: Philippe Goijens (philippe@tennis-lta.be)
Je bent op een doorgedreven manier bijna dagelijks bezig met tennis. Tennis is meer dan je hobby, het is je passie. Zowel tijdens de winter als zomermaanden train je meerdere keren per week en het ganse jaar door speel je tornooien. Je hebt of wenst een uitgewerkt trainingsprogramma op jouw maat, naar jouw doelstellingen. We bieden hier diverse pakketten aan van september tot en met juni, tijdens de vakantiemaanden wordt er een apart programma voorzien.

Groepstraining vs Kleine groep of Privé

Bij LTA zijn we voorstander van regelmatig in grote groepen te trainen. De spelers krijgen niet alleen de kans om voor minder geld veel uren te trainen, maar ook de wedstrijdsituatie wordt het dichtst benaderd tijdens de groepstrainingen. Uiteraard zijn techniek of privétrainingen ook belangrijk. Doch, deze dienen aanvullend te zijn aan de groepstrainingen en niet andersom. Techniek is een middel en geen doel op zich. Bij LTA streven we naar perfectie! Kleine groep of Privé vs Leeftijd Spelers zijn tot 13 à 14 jaar heel vatbaar voor techniek training. Het heeft dus ook meer nut om regelmatig privé te trainen op jonge leeftijd dan op oudere leeftijd. Alle slagen kunnen op deze leeftijden nog aangeleerd worden. Let er wel op dat je nog voldoende tijd hebt om de slagen die je geleerd hebt ook effectief te trainen.

Op oudere leeftijd hebben techniek trainingen en privé uren uiteraard ook nog wel nut, maar hier werken we meer naar het perfectioneren en het ontwikkelen van de slagen die vroeger zijn aangeleerd.